Body positive vai body negative?

Ryhdyin pitämään tätä blogia siksi, että lihavuusleikkauksista ei ole tarpeeksi tietoa mutta vahvoja mielipiteitä sitäkin enemmän. Toivoin, että blogini kautta voin jakaa lihavuusleikkauksista oikeaa tietoa ja ehkä muuttaa siitä vallalla olevaa yleistä käsitystä hiukan myönteisempään suuntaan. Välillä kuitenkin tuntuu, että tämä on tuulimyllyjä vastaan tappelemista. Ennakkoluulot ja väärät käsitykset istuvat lujassa, kuten tästäkin blogista  käy ilmi. Lainaan yhden kohdan Noora Johannan Body Positive postauksesta:

"Minä ihmettelen näitä ihmisiä ketkä hakeutuu vatsalaukun ohitusleikkaukseen laihdutuskeinona, koska mikään muu keino ei toimi. Siis ei toimi?! Eli tarkoittaako se sitä, että tämän ihmisen kroppa ei osaa kuluttaa energiaa, ja vaikka söisit terveellisesti ja ”oikein”, laihtumista ei vaan tapahdu. Vai onko kyse tahdonvoimasta. Ei ole vaan selkärankaa noudattaa terveellistä ja painoa pudottavaa ruokavaliota ja elämäntapaa. Suomessa tehdään vuosittain hurja määrä näitä lihavuusleikkauksia, jopa 1000."

En lähde ruotimaan enkä oikomaan Noora Johannan blogikirjoitusta. Sen ovat tehneet monet muut vastaten tähän postaukseen. Niitä lukiessa väsyy, argumentointi läkähdyttää vyöryessään ruudulla. Pointti on se, että lihavuus ja lihavuusleikkaukset herättävät jatkuvasti suuria intohimoja. Ja mikäs siinä: kyllä maailmaan ääntä mahtuu. 

Toivotaan, että mielipiteet ja dialogit pysyvät asiallisina ja keskusteluilmapiiri osapuolten välillä säilyy hyvänä ja erilaisuutta kunnioittavana.


    

Kommentit